November 14, 2009

Kalau boring tutup mata

Macam biaser, aku ceritakan tentang kehidupan aku kat Hospital Pakar Puteri, JB. mAYBE ADA YANG BORING dan maybe ada yang tidak. Kalau boring tutup hidung hehe. Tak pon tutup muntut. Ok aku malas nak cerita pasal hal sedih, my personal life la..

Pagi tadi, ada sorang uncle, my patient dia dah nak discharge[balik]. Umo dia 60 lebih gitu la. Tiba2 dia bawak beg besar, kira nak balik la tu. Dengan tongkatnya sekali dibawak.. Haha tiba2 staff nurse terkejut.. "Eh uncle mau pegi mana?" Saya mau balik la..."Uncle x boleh balik... anak belum datang lagi maa.." "Tape2 anak saya nanti saya angkat itu call.. "Angkat itu call? Call mana boleh angkat maa..jawab saja"


Haha gelak abes aku.. akak staf nurse tu saje jer nak usik uncle tu.

Tak saya mau tunggu itu anak dekat bawah.. "Uncle2 masuk bilik dulu, nanti anak susah mau cari uncle kalau uncle pergi dulu.. jum2 ikut saya pegi bilik..Adik amek beg die letak dalam bilik..

pASTU AKU ngan Puteri AMEKLA..

OOOOO apa pasal amek beg saya, mau curi ka.. pastu yang si uncle tu boleh plak pegi jolok tongkat dia kat kiteorang.. Hahaha mampus aku tak layan.. Nak men jolok2 plak uncle ni.. gigit kang

Takla uncle, saya mau letak beg uncle dalam bilik balik meyh..


Lepas aku dah dapat beg dia, terus letak kt dalam bilik die.. tiba2 dia cakap..

Saya report dengan anak saya kang, biar tangkap sama kamu Hahaha mampus lagi tak layan..

Aku ngan Puteri dah nak tergelak.. uncle ni wat lawakla plak.. mana ada kiteorang curik, kiteorang just letak balik jer kat bilik die..

PASTU AKAK STAF NURSE SURO KITEORANG JAGA UNCLE SORANG NI. Aisehh dah kerja kiteorang kan.. tapi aku suke jer layan uncle ni, sebab dia cute ngan friendly.. Tibe die duduk kat atas kerusi panjang. Aku pon tumpang sekaki duduk dengan dia, nak jaga punya pasal.. Bermula lah perbualan kiteorang ni..

"Tak mau kawen ka?" E'eh tiba2 cakap tak mau kawen ni ape pasal plak.. mestilah nak kawen weyh..
"Saya muda lagi mana boleh kawen.."
"Bapa umo?"
"18 taun la Uncle.."
"Oooo kalau camtu kawen dengan sayala.."

Haha lagilah aku tak layan.. Nak tergelak aku weyh!! Hemm layan jerla.. uncle ni dah sihat sebenarnya..mulalah nak mencarut

Dah2 uncle jangan nak merepek.. uncle nak kawen dengan saya tak?
"Nak.. "

"kalau macamtu, masuk bilik dulu, tunggu anak datang ok?"

okey.."

"Huh macamtula.. good boy.."

suka arr uncle ni :DD bUAT AKU HAPPY JER NGAN GELAGAT DIA..


Masa uncle tu lalu depan kaunter jururawat nak balik, dia lambai tangan kat aku sebagai tanda Good Bye dengan senyuman sekali.. aku pon balas LA LAMBAIAN DIE.. "bye2 uncle" =)


-THE END-

18 comments:

joegrimjow said...

aik
masuk bilik je?

r-mean said...

hahaha..cite ney xbosan..
uncle 2 mmg sporting..

teRi said...

nk kawen dgn farhana gak! :P

Cik Akma said...

ermm uncle tu leh tahan gatal ek ahaha

Cik Akma said...
This comment has been removed by the author.
sophie said...

lnx farhana!!nnty dea tuntut janji nk kawn ngn farhana bwu tawu!!hehehe=)

farhana said...

joe - eheh takkn nk masuk tandas

r-mean - a'ah gatal sporting uncle tu, mmpus tak layan aku haha

teri - ceh nk jge kawen :P

farhana said...

akma - naseb baik die gurau2 jer time tu ;)

coment deleted - asal deleted komen? haha

sophit - haha tak la sis, i nk kawen pon umo masa 27 atau 26, entah2 uncle tu dah takde :P

d|n said...

nasib bek ak x tutup mate td..
kalo x..xleh bace cite bes..hehe

kamezaim said...

bilalah agaknya den nak demam ni,boleh g jumpa misi yg sorang ni.. kuikuikui

cimon said...

biase la tu...diorg nie mental sikit...

apek kat katil sblh kwn aku dulu lg xsenonoh...slalu je mintak nurse *keperluan pesakit yg terbaring...so jd 18SX*...

kalo kene kat ko...adeyy...musti muke ko jd merah (malu+geram)

heheh

k, slmt bertugas! (^v^)

din3187 said...

nasib baik dia tak minta no tipon awak.. :-)

wan2911 said...

hehe...bagusnye..menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawab..leh dapat pingat nih :)

Mr Daha said...

Waa... bestnya kalo dapat nurse cam awk..

farhana said...

d|n - best eh.. hehe tq.. ayat spotan jer

kamezain - bilela aku nak jumpa pesakit hensem ni.. kuikuikui

farhana said...

cimon - biasela tu, pesakit mcm2 karenah, huhu tq!

din3187 - tak kuase eden nak bgi no. tipon kat org tua tu.. huhu

farhana said...

wan2911 - pingat? ngah2.. bole ker aku dpt

Mr Daha - hehe

紅燒魚takesi said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚