October 28, 2011

Bila wanita sedih kerana lelaki

Assalamualaikum,

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis. Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda. Apabila dia menangis di hadapan anda.
Apabila dia menangis kerana anda.

Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa? Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa? Fikirkan. Berbaloikah dia menangis, Dihadapan anda, Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah. Dia menangis kerana dia kasihan atau simpati, dia menangis kerana dia tidak mampu lagi menangis didalam hati, Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir, Jika si dia menangis hanya kerana anda, Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda, Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal, Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...

Bole LIKE kalau sukeeeww:

7 comments:

ubaidillah zulkefli said...

huh..like2

Nia Ridzwan said...

cuba dengar lagu sO7- buatku tersenyum. cam sesuai ja :)

farhana said...

ubai - LIKE la kt bwh sekali dlm entry ni. haha

Nia - yeke. nnt i dgr k

cimon said...

owhh...nangis ke? aiseyy... kene bawak banyak bersabar lahh.sabar tu kan tanda kemenangan (^v^)

p/s:camne kalo pompuan tu menangis bila cintanya tak berbalas? ade tak tips cara2 nak handle pompuan yg mcm ade perasaan kat lelaki tuh tp lelaki tuh anggap dia kawan jek? (@_@) thanks

p/s/s:jgn biar mak menangis udah lerr - dosa tak hingat (^_~)

farhana said...

"Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara"

bgi sya perempuan tkkn menangis utk lelaki kalau lelaki tu tak luahkan perasaan cinta dekt perempuan. cinta itu mudah dikatakn oleh mne2 lelaki tpi ingtlah, setiap kata cinta yg lelaki itu beritahu adlh sngt brmakna bagi seorg perempuan

tips nk handle girl yg ada perasaan dekt lelaki tu, tpi lelaki tu anggp dia sbgi kwn jer ea?nnt sya search yer cik cimon

Daddylicious said...

faham sangat isi tulisan ini....ya seharus para lelaki wajip tahu...nice!

Anonymous said...

kalau kekasih orang menangis kerana kita, camane plak 2?