October 22, 2010

The Things That I like To Do

Salam and Hai to the blogger and my lovely readers...

Yang pasal tension2 ngan marah tu aku dah ketepikan. Sebabbb entahlah.. buang masa la aku layan orang yang ada perasaan jeles ngan aku. Syukur la apa yang kau ada! Tak baik ada perasaan yang tak mensyukuri dengan apa yang Allah dah bagi.. Tapi hari ni nak cerita pasal apa yang aku suka buat kat kolej sebelum dan selepas..

Situasi sebelum kolej:
Sebelum pergi kolej.. me and my striker geng suka sangat breakfast kat Cafe Banafee. Kedai tu kiteorang suka lepak and our favourite is makan roti canai ngan air suam[ air suam untuk aku jer, diorang tak punn ngah2x ;) ]. Tapi benda yang paling aku suka buat adalah bila mat2 bangla atau mat2 yang asal dari luar negara tu nak ngorat kami bertiga.. dan aku senyum ke arah mereka.. Yela kata rakyat mesra, pakai baju pun nurse plak tu.. kenela tunjuk budi bahasa sikit. Dan kenela layan pelancong dari luar negara[sebab diorang bukan orang melayu] dengan baik kalau tak diorang tak datang balik Malaysia.

Dan part ni aku paling suka, lepas senyum.......... aku akan tunjuk penumbuk kat diorang.. Huhhhh "Apa tengok2 kau nampak ni...". Suka tak abang2 bangla ngorat aku?! Aku memang garang.. so what.. Kadang2 irma ngan Ain ketawa kenapa aku buat macam tu, buat malu jer. Hehehehehehe sekali sekala.. bukannya selalu buat kot.. Kalau aku rasa geram ngan bosan aku buatla.. Huhh conform lepas ni takde laki nak dekat ngan aku. Tapi kalau aku tunjuk penumbuk lagila diorang suka, sebab garangla suka.. eeeee geli jerrkkkkkk!!!

[Ala jangan risau aku garang bertempat.. bukan setiap masa..]
Takde budi bahasa kot diorang ni, ngorat macam nak ngorat tikus mondok betina jer. Ada plak bunyi suwett2! Ko ingat aku ni tikus betina ke apa? Nak ngorat pergila ngorat kat negara kau. Datng sini beradapla sikit! Memang kurang sopan betolll.. Aku Memang Suka Tunjuk Penumbuk kat kau..! Yela tu kot, tak pernah tengok permpuan Malaysia la katakan. Hahahahahaha. Termasukla pak cik guard yang da tua pon nak menggatal juga, da de bini kat rumah nak miang kat luar plak ea.. Oooooo nak aku bagi jarum besar kat kau? NAK TAK?!!


Situasi selepas breakfast:

Dan benda lain yang aku suka buat dalam kolej adalah merehatkan minda dulu dan terus tido atas meja belajar. Itu kalau aku tidur lewat kat hostel.. Jangan citer arr apa aku buat semalaman, buat assignment ngan essay Miss Tharani jela. Benda lain yang aku suka buat yang telah mencatat rangking ketiga adalah.. pergi washroom.. Yela benda ni kan wajib tak payah sebut pon tape kan *sigh, apala farhana ni.

Mesti korang tertanya-tanya, aku ni tak suka benda yang berciri-cirikan buku ker? Errrrrr soalan tu... aku mestila suka baca buku weyh! Kalau cakap aku suka baca buku, mesti budak2 kelas aku nak termuntah bila baca entry pasal ni. Sampai muntah darah!

Tapi benda paling penting aku suka buat dalam kelas adalah buat nota untuk exam sahaja.. Ngeh3x Sambil tu studyla... Aku suka membaca nota sendiri daripada membaca buku setebal 2 inchi tu okey.

Selepas tamat sesi pengajian:
Benda lain aku suka buat? Jalan2 la ngan kawan.. mereleasekan tension la katakan... Mestila waktu weekend, bukan waktu kelas. Hehe.. Shopping apa? Shopping makanan la, shopping apa lagi,. Ngan shopping barang make up.. I LIKE IT! Barang2 kat Watson.

shopping elianto jomm


-TAMAT-

10 comments:

twinkle twinkle said...

comel la akk ni ;D

Mohammad sabri said...

arghhhh fahana tipu sal bace buku kat klaz....mmg ku nak muntah++++ ngan darah...aku jiran setia dlam klaz...i know what u did in last klaz.....
fahana mmg kaki tido mdam kat depan dier tido slumber jer...wa respect sama lu.....

farhana said...

thnx cik twinkle

farhana said...

sab - buat cte ar kau ;p

cimon said...

tido dlm kelas? standard...musti slalu 'mengangguk' je dlm klas nie...hehehe (^v^)

p/s:shopping makeup? adeyy...boring2

farhana said...

ala apa yg boringnye
best la bg wanita
hoho

Cik Akma said...

si comel, belanja make up elianto satuuu ;p

EpoL ღMadd said...

Comel. :)

farhana said...

akma - jum2 haha

farhana said...

epol - x comella gemok je