September 28, 2009

Fewitt

Okey sekarang ni aku rasa teramat malas sangat. Tak tau nak buat apa... Tengah layan lagu Devotees... suke gyler band nasyid ni! Antara lagu2 diorang yang aku suke, Tika Dinihari, Lament, Bersama, Mahar Cinta dan semualah senang citer. Wahh tengah ada feeling ni hayati lagu2 diorang.http://www.emocutez.comFirst time aku suke band nasyid. Especially aku suke penyanyi vokalisnya, Adi Akmal. Dia berpelajaran, pandai menyanyi dan die sangat comel.. Dia orang JB aw.. Nama penuh Adi Akmal Sehrom. Dia sekarang belajar di UIA, amek Ijazah Sarjana Muda Sains Kemanusiaan. Well, mestilah aku tahu semua tu, sebab akukan peminat die.. gahaha. Umo die 23. Ehem2 single AGI weyy.. ada chan ada chan. http://www.emocutez.com hehe.. Eh tapi xtaw la kalau die dah ada awek. Moga2 die dapat isteri yang soleha. Amin. Ahli kumpulan yang lain pon tak kurang hebatnya.. Memang berpelajaran tinggilah diorang. Solute la.. Moga DEVOTEES MAJU SELALU..

hensome takk? Sape kata tak hensome tu memang nak kene cucuk ar mata die. haha.. suke suki jer..[eh tak bolelah letak gambar die kat blog aku, nanti setiap hari aku nak buka blog jer.. haha, AMARAN NI FARHANA!]

Actly aku susahla nak minat artis, tapi tak macam kumpulan DEVOTEES. Sebenarnya kumpulan “DEVOTEES” ditubuhkan pada tahun 2003. Ohh kesiannya aku ni , baru tahun ni aku kenal diorang. Hahaha. Album sulung DEVOTEES plak diterbit dan diedar pada tahun 2005, wah excited nak beli!

Aku kenal DEVOTEES pon melalui Adi Akmal, die mengacarakan rancangan U-Remaja. setiap hari Rabu, jam 6.30 petang, di TV1. Masa first time aku tengok die mengacarakn cerite U-Remaja, "wahh cutenye abang ni..geram siott" Harap2la aku dapat suami yang macam ni. Amin... Menepati ciri2 suami yang aku nak. Eceh! [janji yang beriman, hahahahaha]

Antara kejayaan diorang dapat tempat ke-3, Lagu Tika Dinihari - ANUGERAH JUARA NASYID MINGGU INI (NMI)2006

From left : Muhammad, Ahmad Shauqi, Adi Akmal, Abd Halim
eh yang kanan tu group baru ker.. haha
masa untuk tunjuk gigi.. hehe

-Nak cerita2 banyak2 pon x abes, layarila page ni yer-

Cuti seminggu kat rumah memang takde keje langsung, biaserla. Nak updated pon dah rasa malas sebab next week da kene posting. Pikir2 pasal belajar.. aku rasa mcm semuanya aku dah lupe.. Aisehh.. apa nak jadi ni Farhana. Janganla aku silap rawat orang sudah. Ngeri ouh..

9 comments:

sophie said...

waa,sophie agy loser.. cam x knai je kumpulan ny..

r-mean said...

bkn band nasyid..kmpulan nasyid daa..ahaha
semua hebat2 blake..gerek seh..

d|n said...

haha..lagu dy mmg bes..
lagi 1 mestica..
byk lagu bes..
x pun wali ke st12 ke..haha

adi akmal ni senior aku la..
time kat smka dulu..
bapak bliau ustad sehrom..
garang gile wei..
tgk angin dy la..

seram kalo dy jage ktorg..huhu
time dy ok..mmg sempoi..
lame x nmpk bliau..hehe

farhana said...

sophie
aha, tape2..sekrgla msnya i nk kenalkan kat u :)

r-mean
band x sama ker ngn kumpuln.. hoho iyolah ;D

D|n
wah yeke? kem salam kat die.. haha

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hai si gadis yg lawa..huhu..piwwit...eh..eh..jen nak ajak mai dating kat blog jen kalau free..;)

taz said...

best! first time dengar lagu lament terus suka kumpulan ni :)

farhana said...

syed
;p haha

farhana said...

taz
haha btol tu :)

bidadari tangisan said...

2003? DEVOTEES diwujudkan pada 2005 la...