September 11, 2009

Cuti 3 Minggu dah bermula..

Alhamdulillah... exam aku dah abes! Yuhuu, syukur sangat2. Bermulalah sudah cuti semester aku selama 3 MINGGU. Hahaha beshnya.. Nak citer,time OSCE tu aku dapat buat dengan baik. Syukur. Walaupun masa nak taking blood pressure tu aku boleh tersalah kira, systolic ngan diastolic. :( So SAD.. MASA YG DIBERI HANYA 5 MINIT JER.. Ramai tak puas hati.. mana taknya aku nak kelam kabut masa buat procedure tu.. Tapi masa Madam umumkan markah aku dapat 90/100 tu, aku macam x pecaya. Madam umumkan nama2 orang yang dapat 90 markah keatas aje.

Sebab aku dapat markah sikit dalam blood pressure aje.. Kalau tak boleh dapat 92 or 94 ke atas. Aku xnak salahkan Madam tu yang jadi examiner aku time OSCE, tapi nak buat macam mana, dah rezeki aku kurang kat bahagian situ. Aku sendiri pon x taw apa yang buatkan markah kat blood pressure bole sikit sangat. Entahlah, aku terasa sikit dengan Madam ni, die kurang peramah sikit. Aku cakap Good Morning, die x balas pon. Cuma diam. Perghh mana x sakit ati klo gitu! Entahlah, aku x nak rasa benci pon, cuma kecik ati jer. Actly aku xde pape masalah dengan Madam ni, cume kecik ati jer.. Yang aku tahu, bila aku bertembung dengan die, aku rasa macam xnk tegur jer. Mana tak sakit hati, kalau salam tak dibalas.. Setakat senyum dah cukup bagi aku! Malas nak tegur.
Mak cakap biarlah, "janji kite senyum kat orang tu walaupon die tak senyum.. dapat pahala"

Aku tahu sesetengah kawan aku akan baca blog ni, kalau dah baca tu x payah nak cerite kat kelas.. [perasaan masih sedih ni] Elehh, dapat 90 markah pon nak sedih. Haha. Nade2! Dan terima kasih kepada orang2 dah komen blog aku yang sangat2 berserabut ni. Terima kasih banyak2!! [Cissss] =.= Jangan risau, klo rasa blog aku ni menyemak.. better tak payah tengok.. okey. Bluekkkk haha

Taking blood pressure ; ayokk blood pressure tinggi tu..
yess ada pon gambar ijah[kiri], die ni susah skit nak amek gambar. [kanan: kak Ain]

cerianya kami dah abes exam for sem 1...! nnt ada special sem 1 plak

tengs kpd zue, amek gambar2 kawan yg len2.. :D Aku amek aku amek haha


My dear, kepada kawn2 yang dah mentagkan I sorry klo xsempat nak buat tag tu. Sorry dear, tag tu dah lama sangat simpan entah kemana i SIMPAN :( Nanti klo TERjumpa insyaALLAH tag itu akan dibuat. Hehe macam malas nak buat.. :P

Kawan2 aku yang dapat practical kat hospital Kelantan tu, selamat berjuang yah.. haha. abesla korang, kene kecek klate la lepas ni. Jangan kau balik JB trus kecek Klate, aku x paham trus. Eh budu2 bawak eh.. haha. Nak tahu x aku dapat practical kat mana... Guess what. I dapat kat Puteri Specialist, JB jer.. YES! dekat ngan uma aku.

"Mak2, mak ada doakan Ana dapat practical kat JB je ker?"
"A'ah.."
"Patutlah Ana dapat kat JB.. haha. Mak nak save bajet eh, tak nak antar jauh2.."
Agaga.. kantoi...


*Start posting kat Hospital Pakar Puteri- 5 Oktober 2009
Daftarkan diri - 4 Oktober 2009
Abes practical - 13 Disember 2009


Bye2 juga kpd buku Bal.. AKu namakan buku Bal ni, sebab die tebal sangt. yerr jgn haraplah aku akan baca buku setebal ni, jadi hiasan kat rumah sudah haha

11 comments:

sophie said...

90...okay laa tew.. ley try ur besh ag next tyme kn.. if de next tyme.. sophie p0wn tataw sal nursing ny..hehehhe

farhana said...

tengs sis
okla 90 ;)

azaliahjsalleh said...

yangggggg ,
i mmg chubby pun la
time pose nie lg la naek bdn i
ahahaaaaaaa
nggak tau apa sih

tahniah u dpt 90/100
kire hebat la tuh babe

farhana said...

is oke yunk, bulan pose boleh turunkn bert badan
sme mcm i, berat da nek!! :(

haha

tengs dearrrr

azaliahjsalleh said...

URM , i add gadjet
then tarik benda tuh ke atas
phm ke ?

d|n said...

xpe2 bsyukur pe yg ade..hehe
myb x d rezki..
ak rase ko kene ckp good night kot br dy jwb..haha
ak ct smggu je raye..pas raye da blambak tes..huhu

farhana said...

azalia
Ohh yer ker
kk, nnt i try

farhana said...

d|n
ckp gud nite?
baik aku ckp selamat tinggal jer
;)

haha selamat mmbuat tes lps raya YER DIN

tarbond said...

oih.. ko cuti ke kene buang da?? smpi 3 mggu.. jadah lame2..

cimon said...

pandainyee...(^v^)

farhana said...

alhamdulillah cimon