June 10, 2009

Kuliah time!

Rayuan matrik untuk kemasukan yang kedua pon aku malas nk mohon.. hohoho actly Same jer pembelajaran kat matrik ngan form 6. Aku dah blaja subjek sains kat form 6. memang susah kimia die.. Kalau bole aku nak bla cepat2 dari sekolah tu.. muahaha sebab tension ngan kimia. Aku suke Bio jer..

Ade juga kawan aku yang x mohon matrik pon ley dapat matrik kat Melaka. Perghh tu lagi kepelikan..

Kawan aku cakap, Wani yg katela bukan aku, 40 peratus Matrik akan dipandang untuk masuk ke Universiti dan 60 peratus plak diorang akan pandang pelajar2 yang amek STPM. Wow jadi better aku amek STPM jer la. Aku tak cakap matrik x bagus, aku x cakap eh, Matrik sebenarnya bagus.. Aku wish GOOD LUCK kat sesiapa yang dapat mtrik tu k. Belajar rajin2 taw..

So aku decided nak amek diploma in Nursing aje, sebab pas dah graduate trus dapat keje.. InsyaALLAH dengan izin Tuhan. Ada kebanyakan juga lepasan siswazah yang dah graduet, tapi diorang nak kemana pon x taw lepastu.. Menganggur dan menganggur.. Susah nak dapat keje.. Better amek bidang yg betol2 dapat peluang pekerjaan yg cerah. Fikir baik2 taw korang..

Ohh yer, sabtu ni, 13 hb jun aku da kene pegi ke Serdang, blaja di ICHS..College of Health Sciences.. Amek dalam bidang Diploma Kejururawatan.. insyaALLAH aku belajar disana. Nak kata mahal memang la mahal pengajian die, sebab aku amek Nursing.. Kene amek risiko klo amek bidang Nursing di swasta. Oh darah2 jgn risau aku takkan pengsan tgok darah.. haha*sigh cakap jer lebih* Dan jangan risau aku takkan salah cucuk jarum kat tangan pesakit.. miahaha kalau kene pon sedap arr tu

Mak dan ayah dah banyak berkorban untuk aku, menjaga aku sejak dari kecil.. aku takkan lupakan jasa kedua-dua Ibubapaku.. Aku bakal hidup berdikari tanpa bantuan parents aku, dan aku terpaksa hidup berseorangan/berdikari selama 3 tahun, kerana aku kene duduk asrama di kolej tu..

sorryla cerita aku agak panjang, berehat sekejap minum kopi MAU SECAWAN? hehe


Itulah yang selama ni aku nak buat. Hidup berdikari! yeye..huhu.. Sedih gak terpaksa tinggal jauh dari JB, dan agak asing jugala klo aku duduk kat Serdang uh.. jauh drpd bandar JB ku yg tercinta. Takde sedara yg tinggal kat sana. Tapi kat Cheras tu aderla.. hoho

Before nak pegi Kolej, banyak keje aku kene selesaikan..
Buat Medical Check Up,
check gigi la[x wajib!]
beli baju personal ke Kuliah
Baju nursing dapat percuma

ahaa bantal busuk aku blom jahit lagi.. alamak cepat jahitttt! haha

I'm gonna miss them so much, MY FAMILY.. haha macamla nak tinggal kat Overseas plak an.. *sigh



Gambar bersama Family ku di rumah dan di luar rumah:
poyo ar faiz, konon2 Superman la tu haha

oh mak kamo sangat seksi dari belakang.. haha jaat aku

Ayah aku juga, sayang ayah.. =)


ohh budak ni, saya takkan rindu die, Dia akak saya, sebb die bz ngan bf die.. Hahaha dan agi satu, tmpt blaja aku dekat la jge ngan Gombak, tmpt blaja die. yeah! ble2 mse ley ajak akak aku kuar. kalau ada masa la
Eh 7 Jun lepas befday die.. Happy Befday kakak =)


Si Faiz adik laki aku, anak yang ketiga dalam keluarga ni pon bole tahan nakal.. Suke cari gado ngan aku. Biasela, adik beradik mesti ader yg gado2 kan.. Tapi bile da beso, kurangla nakal die sikit..suke buat keje sesuka hati, klo die nak yg tu, die mst nk dapatkan gak bende tu aisehh.. Tapi baik gak la.. bluekk nk termuntah.. muahaha. Dia ni minat gyler ngan Komputer, dan berminat nak amek bidang komputer engineering di masa hadapan. Ade ker? huhu
Perghh, klo korang nk taw, kat rumah die la yg slalu bersihkan bahagian dlm PC, pastu beli barang2 komputer, gune duit die bukan duit parents aku woo..rajin gyler.. CEHH, KLO RAJIN TOLONG AKU BUAT KEJE RUMAH KAN BAGUS.. hehe





Oh ya! Aku nak ucapkan Selamat Tinggal juga kat kawan2 aku yang bersekolah di Sek. Men. Keb. Sultan Ismail [skola kluster hoho]. Aku baru jer sekolah kat situ 3 minggu, rase mcm da ramai kawan baik yang aku dapat, dan dapat juga aku mengenali cikgu2 SSI yg baik hati tu. Selamat Tinggal juga kepada sekolah SAB ku yg tercinta, juga kawan2 SAB ku yang dah lama kenal diorang sejak dari form 1 or form 3.. Sayang korang! Dah anggap korang macam family aku dah..Weyh korang jangan lupakan aku eh bile da blaja jauh2 uh, keep in sentuh ngn aku.. miahaha mcm la diorang baca entry ni kan.. =.=

sweet memories 4 ever at SAB

gambar tak bape jelas la.. adoii

bye2 kawan2 blog~
Jangan lupakan aku oke
MyEm0.Com

21 comments:

kimomoto kozaima said...

huhu ni yang sedey ni... x pe2 be strong gurl kat sne ade wifi kot still can keep in touch ngn blogger..mesti rindu giler kat ana pasni sob..sob..sob..

tahniah..blajar elok2 ek...nnti kimo sakit kimo g hospital ana k huhu...

x pe klu nk join gak just amek contest 1 ke...just buat pastu tinggal simple.. nnti menang kimo kasi tau k..see ya..

♥miss zaza♥ said...

selamat belajar adek ;)
study smart ya!

farhana said...

kimo
haha jgn mara ana klo tersalah bgi injection
muahaha
yup gonna miss abg kimo and others :(
thnx insyaALLAH belajar btol2 :)

miss zaza
thnx sis ^_^

Armin said...

tahniah farhana..

wah...berdekatan lah kita lps nih yer...hehe...blh la nk ajak kluar nnti..:)

eh...ada jer kursus computer engineering tuh..kt universiti awam pon byk yg offer..jgn risau lah..

♥chentaMAYA™ said...

gud luck!

ShaFril said...

emm nk msuk bidang nursing gk la muahaha =P

.chocolatevanilla. said...

waaa
nak pg dah kaaa
gudluck dear
hehe
:P

philoColy said...

gudluck dear.
blaja leklok k.
;)

~cik manis~ said...

baek2 duk sane yunk.
blaja rajin2
gonna mis u sis!

Cik Akma said...

huwaaa will mish yuu dearr :(

azaliahjsalleh said...

gonna mish u babe !
hu3
study elok2
i pun na bla dh kot akhir bulan nie
dh dpt twrn
bdg yg sama tp bukan nursing
fisioterapi hu3

d|n said...

jom amik komp engin. kat utm..
leh jadik junior ak..haha
tp kene tere lektrik dr awl la..
klo x jdk ampeh cam ak nt..hehe
anyway gudluk gak..
jgn lupe jait bantal bucuk..huhu

Lm10-Lionel Messi fan said...

hoho..i think hmm ur colour writing kene improve skit..susah nk baca:D,anyway nice post mate:D

Syaquost Eichizen said...

anything that have start..
it must have the end..

when we meet someone..
we have been cared..
either friend, special person, even our parent,,
surely.. one day.. he or she, will leave us..

only left..
just a moment..
between you..
and them..
i ur heart..

sob3..
teringat kisah lame..
=.=

anna-RR said...

study rajin2 taw babe.
hehe. ;)

sophie said...

waa,nak blaja jaw0h2 da..

stdy lekl0k taw!!

cimon said...

nursing xde subject kimia ke?

hmm...

anyway, study elok2 n jgn culture shock sgat (^v^)

gud luck! chyo'x2 !!

LeeSlimShady said...

Ana ada check Face Book tak? rajin - rajin la check mana tau ada puisi dari Indonesia,malaysia atau pun sweden ke....

LeeSlimShady said...

Ana ada check Face Book tak? rajin - rajin la check mana tau ada puisi dari Indonesia,malaysia atau pun sweden ke....

SIR ZUL said...

ada apa ngan matrik?
xder maknanyer..huhu

atok said...

ala ilang sorg geng form 6 atok.
haha