June 5, 2009

Puisi khas dari Indonesia

Oke tadi aku bukak bukumuka hoho facebook la, dah lama gyler aku x on9, lebih kurang dalam 3 bulan lamanya ku menyepi.. huhu agak2 arr 3 bulan.. kesian kawan2 aku yang blom diapprove agi.. ada 55 friends request aku lom approve. Tak macam banyak plak.. Tapi bagi aku x banyak kot.. Tengok2 mailbox aku, ada ternampak plak seorang peminat aku khas dari Indonesia [hahaha perasan tahap 10 juta uh..], dia bagi aku sebuah pusi yang indah bagiku kat bawah ni.. ohh ku tak sangka ada juga penghargaan dari seberang buatku.. terharu aku hoho


Puisi khas dari Indonesia:
malam telah larut tapi hati masih saja gelisah.kurebahkan tubuh dan kupejamkan mata. seperti mencari dan mengharapkan sesuatu atau mungkin seseorang..seseorang yang belum aku tahu siapakah dia sebenarnya,dimana dia dan kapan akan bertemu dengannya..
seseorang yang selalu aku rindukan kehadirannya,seseorang yang akan selalu membahagiakanku kelak..
kali ini jemariku juga ikut gelisah,kuambil pena dan secarik kertas lalu kutulis ini untukmu..

"malam gemintang dibawah langit kelabu
kusandingkan wajahmu disisi rembulan
dan cahaya rembulan itupun redup
kutanya padanya knp engkau redup, rembulan menjawab aku takluk pada sinar wajahnya..
ya..kau adalah sinar yg menandingi cahya rembulan
bintangpun seperti iri melihatmu dan mungkin berkata bahwa Tuhan tak adil karena telah menciptakan keindahan yang lebih menawan darinya.."

NURFARHANAH..
kau adalah salju pada kemarauku
kau seperti embun dipanasku
penyejuk dikala gundahku
juga pelita pada malamku..
aku tak pernah mengenalmu
tapi mendambamu setiap waktu
baru sekali aku melihat gambarmu
tapi sampai hari ini kau masih dianganku..

selesai menulis puisi kecil ini aku langsung terlelap..pagi hari kunyalakan komputer buat buka2 facebook,,entah kenapa aku malah buka Facebook kamu,aku juga ngga tahu dari FB siapa aku lihat foto kamu dan.. "Aku ingin jadi temanmu" bukan karena cantik wajahmu tapi sesuatu yg jauh lebih indah dari itu yang mungkin berada jauh didalam hatimu..

ehmm,,sori ya kalau aku tulis seprti ini..
anggap saja ini sebagai tanda pertemanan kita^^


ahaa thnx kepada ahji dari Indonesia. Kapan2 buat lagi yah puisi buatku
haha


Mood aku....
oke sekarang aku tension gyler duduk kat rumah.. MyEm0.ComSeminggu aww duduk kat uma, tensioan gyler.. Sebab aku langsung x dapat kuar uma.. ohoho tolong2, dan rasa malas nak berblogging pon ada sekarang ni.. Aku kene layan Akmal 24 jam..

Kepada Cik S, tolong jangan telefon aku lagi.. Aku merayu aku merayu.. sambil menangis ni MyEm0.Com haha. Aku malas nak layan kau dol.. Haishh Cukuplah setakat kat sekolah aku dah layan kau.. hoho.. Aku naik muak tol bile die ashik tepon aku hari2.. Aku tak suka dia, sebab die amek no. fon aku senyap2 entah dari mana.. Sengal la.. MyEm0.ComNi mesti keje kawan aku yg bagi no. senyap2 kat die.. Tak gentle kalau budak laki mintak no. fon dari belakang oke. Not my type.. Kan bagus ada bf, bolela bf aku larang die tepon aku lagi.. *sigh*

chau2 malas nak blogging lagi.. wuwuwu :(

19 comments:

farahin said...

ala ko ni dah ada org buatkan puisi buat ko pon nak majuk agi
nak benti berblog plak
sobsobs..
takmo ar kawan ngan ko agi

.chocolatevanilla. said...

haha
alar adik cantik
jgn lah bgtu hehe
ohh sapa yg mganggu adik sy nihhh
huuu.
mari lawan ngn sy
haiyakkk
go go go power rangers hahahah!

haruan tasek said...

ha...ha... si dol tu le nak jadi bf awak.. tu yang dia rajin call tu. tektik semua tu.

Cik Akma said...

hhaha ade peminatt dr indonn laa :)

♥chentaMAYA™ said...

wah3~
dpt puisi sey!~

sophie said...

dapat puisi cehh..

sowh owg yg berpuisi tew pura2 jd bf farhana..

hehehhe

~cik manis~ said...

huhu
bf i penah kasi 1 poem utk i.
sis x suka ayat2 bunga tpi in english x pela.
dia kn amik tesl so english is his medium la.
sgt sweet.
sumtimes, poem is not juz a poem.
its witnessed sveral things :)

LeeSlimShady said...

ooo...puisi dia ana bukak....

tapi lirik lagu Jinbara dari ku untuk mu....tak nak Post kat sini

kimomoto kozaima said...

uish men curik2 no tepon huhu x bagusnye...meh kimo sekeh dia...^^

farhana said...

farahin
rileks la farahin aku gurau jer
ohoho bukan taknak blogging agi ar, cme malas :P
klo ade mood, baru aku blogging

sis ain
haha tula, budk sengal ashik2 nak call erghh rimas
yeah, go go power girls ranger
haha :D

haruan tasek
si dol tu!!! sorry x layan aku.. hahahaha! :P

farhana said...

cik akma
haha bukan peminatla sis tpi admire
kikiki
nola dia bukn peminat i, die just bgi puisi jer, ;D

chentamaya
terharu terharu T.T haha

sophie
what? oh my gosh.. I'm sorry I wouldn't let it happend my dear.. he from Indonesia meyh..
kawan suda :P huhu

farhana said...

cik manis
a'ah btol tu sis
so sweet kan klo laki ciptakan a poem untuk girl :) hehe

Leeslimshady
what the fish?! lagu tu da lapuk la abg oii haha
what jinbara lagi!? T.T adodo
saya pilih puisi die sebab puisi die original drpd sendri, bukan mcm lagu jinbara yg kmo tulis uh.. jinbara yg cipta bukan kamo.. takde originality la u
:p

pss/time kasih kpd jinbara kerana femeskan nama saya huhu

Kimo
sekeh jer die kimo
haha :D

Hazatul Nabila said...

dear!salam!
na di sini,yuhuu!
nie emel na ---> biogurl89@yahoo.com.my
tq! miss u so much farhana!

Syaquost Eichizen said...

mane org indonesia tuh!
biar syaq lempang die sket..
sbb die penipu..
farhana nie bukan menawan..
sbnrnye die nie nakal dan jahat..
wakakakakaka..

>.<

p/s: setakat puisi ni bersepah dlm ms syaq.. mls nk tunjuk2.. nnti kmu jeles.. hehehe

"Ni mesti keje kawan aku yg bagi no. senyap2 kat die.. Tak gentle kalau budak laki mintak no. fon dari belakang oke. Not my type..

syaq nak no tepon farhana buleh?
(tak cukup gentlement lagi ke nie?)

farhana said...

hazatul nabila
sis na!! thnx :)
mish u so much!

syaq si ikan jerung
ahhh suda! dah la hina aku weyh, pastu nk mintak no. fon aku =.=
bole bla syaq
wakakaka

>.<

farhana said...

syaq si ikan jerung
p/s: setakat puisi ni bersepah dlm ms syaq.. mls nk tunjuk2.. nnti kmu jeles.. hehehe

ahahaha nk tergelak aku ko ckp camtu, klo takde ckp jerla takde..
ni ckp ada plak..
oh, sorry? i jelez..haha dah2 jgn buat aku ketawa lagi la syaq
wakaka >.< kahkahkah agaga

philoColy said...

wahaaa..
sweet puisi dye.

farhana said...

sis lme gyler x dgr citer u
ahaha bolela jge sweet ^_^

atok said...

wow dpat puisi tuu.
eheh