May 29, 2009

Subjek dah lain da, x mcm f5

Hari ni aku blaja Kimia kat kelas Pra U/1 sAINS 2. Kimia masa pertama untuk sesi pembelajaran. Tapi kenapa masih ada lagi formula Fizik ni dalam kelas!! dah la aku tak suka Fizik! aduh apa lagi, naik rungsing juga la time nak blaja tu.. =.=

Dalton Laws la Boltzman la.. nasib baik tak blaja bogeeyman la.. haha kenapa la aku ni malas btol nak baca pasal formula Fizik..

Ada penah suatu hari tu aku blaja kat kelas, Cikgu Khoo masuk kelas dan ajarlah kiteorang.. pastu die terangkan bab structural formula.

Tiba2 sedap2 tengah blaja, dengar cikgu bagi penerangan kat depan

"Weyh Safirah, ni subjek Kimia ker Bio?"
"Bio la kau ni. Apa la.."

"OOOOooo.." ku mengangguk kepala tanda tahu. memang pening la sikit, sebab aku ingat cikgu tu ajar Kimia, rupanya ajar Bio..huahua. Sengal.. tula pasal Biology form5 ngan form6 ni jauh beza..

Nak tergelak kawan aku, sebab aku sendiri pon blur, dan x tahu aku tengah belajar apa sekarang ni! Aku ni bukannya jenis blur, cuma akan blur bila kompius ker oke.. ;) haha

So next time, aku akan berhati-hati bila nak belajar Biology. Sebab aku dah tahu da cikgu tu akan ajar ape! Sebab aku da kenal cikgu tu la..hoho

Ohh tidak..kenapa Kimia ni dah jadi Fizik, Bio plak da jadi Kimia? wah pusing kepala aku..



Eh Farhana..takmo pusing takmo pusing..

PERKATAAN yang aku suka masa kelas Bio adalah..SUMMARY!
Sebab summary adalah perkataan yang wajib didengar oleh kelasku..
Bukan cikgu aku yang cakap, tapi komputer LCD yang cakap..
Haha..
Cikgu aku sedap ar..masuk kelas jer lending2 sikit, x payah bagi penerangan banyak2..sebab komputer tu yang bagi penerangan kat kiteorang..dah jadi cikgu kiteorang plak..


Tapi bila dipikir-pikirkan balik, aku ingat pas belajar Kimia ni kat form6 dah takde da sentuh pasal bab fizik..sebab aku bukan kelas fizik!! haha nak nangis jugak.. sebab formula fizik masih ada lagi kat sini. FIZIK!! Rasa mcm nak bunuh jew pencipta Fizik ni. Siapa yg cipta fizik ni sampai susah sangat huh? Sampai kepala aku jadi berserabut dibuatnya..hehe gurau jer..Buat ape nak bunuh, da pergi ke rahmatullah pon..sorry taw =) Moga2 dia dimasukkn kedlm syurga yang indah dan hidup dengan tenang dekat dunia lain..sebab jasa2nya yang banyak dlm bidang fizik. amin..


sesekali release kan tension tengok iklan korea

Ohh I Love Kim Tae Hee..

she's so pretty..


LG Ice -Cream



LG Cyon "Disco Phone"

LG Banana Phone



banana henfon plak.. pas ni apa plak? Durian? Rambutan? Huh! Letakla strawberry..kan sedap uh..haha. Tapi bukannya bole makan pon

30 comments:

d|n said...

x de org ke??
haha..fz n km bes la..
bio pening2 lalat..walopon ak bdk bio dulu..hehe
tp klo kat matrik mmg ske fz n km..
sbb cikgu dy bes..
mt tutor dy mmg belambak..huhu

sophie said...

x shuke fizik?

i think fzik ag btter dr kmia taw!

e l d y said...

wah !! adik/akak (x tahu)berani ambik science stream ye ..

x takut susah ke ??

wah !! pandai pandai !!

Jangan tensen-tensen k, gua pun skrang dlm form6^^, gua ambik kelas sastera .. weeee huuuuuhhhhhhh ....

kimomoto kozaima said...

haha kimo pon leh kompius camtu...x pe slow2 k..

kim tae hee mmg cumel ngee~

kimomoto kozaima said...

haha kimo pon leh kompius camtu...x pe slow2 k..

kim tae hee mmg cumel ngee~

atok said...

amek sains ka?
gewd luck. eheh

Armin said...

wah..i m be the first to comment loh..

haha..yup cik farhana syng..:)

apa cer skang...kata nk jadi nurse...skang ni tgh bljr apa..kt mana....

LYA said...

urm byk bersabarla
belajar mmg la susah
tanamkan minat , insyallah boleh ;D

ubye said...

nana..
x taw blajo bio or chem ek??
ciannye..
actlly bio n chem cam adek bradik la.
kalo xnk amek chem..tros jek amek ijzah doktor..kompem ade bio jek..eh..asenye x gak kot..cz dlm year 2 ade sub biochem..
so x leh nk lari la..ngee..
xpe2..

studi ag..
x phm tros tnye ckgu..jgn blurkn diri ..ala blajo neh sng jek..
blajo lepak2..rslt bior gempak!!!..
chaiyok2..~!!!

~cik manis~ said...

hehe
kite geng la yunk
x suke fzik :P

farhana said...

d|N
x de org ke???
aku kan ade..org la juga tu
hoho

farhana said...

sophie
fizik ngan kimia dua2 x better
haha
i ske bio jer
sebab bio x payah kire2
;)

farhana said...

eldy
wahhhh bole than nakal takutkan i
huaaaaa

eh i pon rse mcm nk tukar sastera
tpi it's too late 4 me ;)

farhana said...

kimo
kim tae hee jer comel? i x chomel
;)

farhana said...

atok
masheh atok ;)

farhana said...

armin
ha'ah u r de first one
tpi da jatuh anak tangga ke 6 plak..
haha

;D

i still kne gi interview nurse la armin right now..
and stil waiting for PNC result

farhana said...

lya
insyaALLAH lya
huhu

farhana said...

ubye
eh i taw blaja chemist ngan fz la ubye
cume i x suke bab kire2 uh..
x ske!!
x taw nk gne formula yg mana satu
klo ada yg btol, btolla
klo ade yg salah, salah
haha
klo yg btol tu mmg i pandaila
hehe
yeah! chayouk2! thnx :)

cik manis
yeah sekepala la kte!
tpi bukan sekepala yg kembar siam..
haha :P

.chocolatevanilla. said...

heheh
yelahh ana oii
nama pon sains kan
hehe blaja lahh rajin2 boleh jadi pakar sc ker hehe

farhana said...

alaa..takmo amek stpm jurusan sc
i nk tunggu tawaran len
hehe
btw thnx sis

joegrimjow said...

comeynyeeee

kimomoto kozaima said...

ana pon cumel gak..ngee~

farhana said...

joegrimjow
ngeee time kasih time kasih

kerana memuji

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kim tae hee
wahaa

farhana said...

kimo
haha sygla kimo
u r my best friend!!

a little less conversation said...

dlu kt skola..
aku ske fizik..xbp ske gt kima..
tp ble kuar result kimia lg terer..
adoyai..pe cer??
aku pn konpius..
senanye aku ske fizik ke kimia??
haha

farhana said...

ape cer??
aku pon konpius gak ngan citer ko ni..
senang citer minat jerla biology
sama mcm aku
haha

a little less conversation said...

biology??
oh x mgkn sama skali..
haha..

farhana said...

asal plak? bes ape.. :P

haruan tasek said...

best aje blog nie kan3x

farhana said...

haha bole la :)