August 6, 2013

Dah ada hobi baru dah!

 Assalamualaikum

"Kuih dan muih..beraneka warna..macam macam, jangan dipandang"

Entah betul entah tidak aku nyanyi lagu raya ni..haha. Tahula, raya pertaama dah kene kerja petang! Tak berapa nak raya la tahun ni. *sobsobs.. Bunyi sedih gila ek. Raya kali ni dah kene bagi duit raya dekat sepupu, atok, anak saudara..dan yang lain-lain. Tahun ni tak berapa nak masyuk la income, nak shopping raya pun shopping window jerla..huhu :(

Haa sekarang ni nak tahu tak, saya dah ada hobi baru! Bake a cake.. Much love! Tahun ni baru terasa nak ada hobi buat kek plak. Tengok orang lain buat kek, macam sedapp jer an, kita pun try la sekali.


Antara kek yang saya pernah buat, pertama : KEK PELANGI























Nama lain dia, kek pelangi indah dipandang, rasa sedap ke??? Hahahaha

Kek kedua buat, kek Pavola Pavlova























Nak lain dari yang lain, saya letak rasberry ngan blueberry..Yummy!

After this, The Red Velvet, Cheesecake, and cupcake. 
Wahh rasa macam nak bukak kedai kek jer.. Okla. Dalam sebuk-sebuk buat kek kat rumah, kuih raya pun jangan dilupa yer.. tahun ni terlebih rajin plak kat rumah. So hasilnya mak buat kuih tart nanas, kuih sugi, kuih kacang, and last my fav.. kuih madu cornflakes..




NI BARU SIKIT KUIH KAT RUMAH..HEHEW..

Lastly, kat blog ni ashik2 on lagu sedih jer kan? Jum tukar, on lagu raya plak.. Barula ada semangat sikit nak kerja time raya. ;( Haha babai! menci kerja time raya.. Takpe takpe, fikir tanggungjawab jer k misi Farhana.
salam..

1 comment:

cimon said...

Rajinnye...(^ ^)