September 7, 2012

Apa nak buat bila ada orang suka kita?

Assalamualaikum,


Alhamdulillah, baru saja tadi selesai menonton rancangan fiqh wanita(TV3). Bagus gila rancangan ni, kita suka! Huhu :p Sebab ada informasi2 berguna yang saya dapat dan ingin dikongsikan bersama anda.

Masalah pertama:

Banyak2 masalah lain, masalah ini juga yang saya tertarik nak kongsi dengan korang...:)

Persoalan : Macam mana nak hadapi atau nak menangani lelaki ini yang sudah jatuh hati dengan kita, iaitu melalui facebook atau blog? Alahai jatuh hati melalui facebook atau blog ni dah menjadi perkara biasa. So respond yang macam mana kita nak bagi kat diorang ni??


Jawapan 1:

"Senang jer, kalau awak ada ciri2 lelaki solehah yang saya inginkan, datang ke rumah saya berjumpa dengan ibu bapa saya untuk masuk meminang." ATAU..

Jawapan 2:

Kalau tiada hati dengan lelaki itu, janganlah dilayan. Sebab kalau kita layan semakin menjadi pula.. so tolaklah secara baik dan katakan minta maaf. Banyak lagi perempuan di luar sana yang akan lebih suka dan setia pada awak berbanding saya. Secara jujurnya tolak secara baik.


(psssss agak2 jawapan kita ni puas hati tak?)
Sekian wassalam-

7 comments:

azalia hjsalleh said...

1st time tgk rancangan ni tadi..
best tp sekejap
rasa x puas..
betul ckp ustazah.. pokok x kan bergoyang kalau x de org goncang..
kalau kita x melayan.. lelaki tu x de nya nk lebih2

cimon said...

Btul2. (^_^)

Tooti the tooth said...

saya agree.kena tolak elok-elok.siapa tahu nnt die mandrem ke apa klau dah skit hati.kan.just saying

farhana said...

Alhamdulillah semua org totally agree dgn entry saya ini. thanks ^__^

syakey said...

risau ah org minatminat ni, karang ada yg dengki dek kena tolak, naya pulak kta. @_@

Lovely Peeda said...

setuju!

farhana said...

=)