July 2, 2012

Rahsia anak comel

Assalamualaikum,

Tajuk kali ni lain dari yang lain bukan? Semestinya semua ibu yang mengandung akan mengidamkan anak yang comel² selepas bersalin. Dan kali ni saya nak berkongsi beberapa rahsia dengan pembaca di luar sana.

Erkk bila masa aku ada adik perempuan ni??

Nak tahu rahsia anak comel? MyEm0.ComOk ini rahsia emak saya. Sepanjang emak saya mengandung, dia rajin membaca surah Luqman dan surah Mariam especially selepas solat. Dan selain itu, mak rajin melihat gambar baby² yang comel. Yang cute² jew!! Google jer, mesti ada gambar baby comel untuk ditatap. =)


Ini bukan baby, tapi ini baby dewasa yang pasan comel! kalau nak cari muka baby ni kat google mmg takdelah, sebab gambar ni ada kat blog farhanasshi jer.. kuang3x ;p


Dari segi pemakanan, harus la makan yogurt, minum soya bean dan susu. Nak anak comel macam omputih, rajin² la makan yogurt. Itu jer rahsia yang saya tahu. Others, selepas bersalin ibu² digalakkan memberi susu badan sehingga umur 2 tahun pun boleh.. Kalau nak anak pandai dan bijak, bagilah susu badan ok.

One more, setiap ibu idamkan anak yang soleh. Jadi bacalah doa ini. =)

Anyway thanks for reading guys.

9 comments:

cimon said...

thanks for sharing (^v^)

ubaidillah zulkefli said...

knape minum soya ??kihkihkih..kalo sng2 jwb lah yek :)

farhana said...

sbb nak ank kulit cerah i guess. da la doktor jgn tny sy byk2,sy belum brkesemptn nk tny dia knp. haha ;p

ubaidillah zulkefli said...

ape da...x tepat..haha..

farhana said...

sila la jawab cik pakar.. answer plez?

ubaidillah zulkefli said...

huk3..lupe jugak senanye..ce google..kihkihkih

syakey said...

kamu mmg comel! ;D

tp org kata kalau minum soya bean tu, nanti anak kulit sensitif.

farhana said...

THANKS SYAKEY. a ah sensitif kalau kulit cerah ni..

Sirap Limau said...

bestnya kalau dpt anak comel... hehuuu ^__^