December 13, 2011

Kanak2 riang ria ribena

Assalamualaikum

Kenangan hanya tinggal kenangan, yang lepas dah tak boleh nak patah balik. Waktu zaman muda2 dulu memang aku nampak macam kanak2 riang.(Ceh macamla dah tua sekarang :p). Hari ni aku kerja dekat klinik Doktor Sukumaran, doktor pakar opthalmologist, yakni bahagian mata, haha.. Best dapat jumpa dengan doktor pertama yang melakukan pembedahan pertama di Malaysia. Macam tak caya dialah orangnya. =)

Hari ni aku berbual-bual dengan sister kat klinik tu:

"Sister rasa umur saya ni berapa?"

"You ni, hmmmmm... I rasa dalam 24 tahun la.."

Wah!!! Menangis ni... Dalam hati terdetik " Rupa-rupanya aku ni nampak matang la juga yer." Ingat nampak macam budak2" Kenapa 24? Kenapa tak 18 tahun? Cisss umur dah meningkat tua sedar2 la cik farhana, jangan mimpi muka nak kekal macam budak2 riang lagi, contoh gambar kat bawah.
[eh gambar ni x gedik so bolehla tayang]
Serius, untuk azam baru tahun 2012 ni banyak azam aku nak taip dalam blog ni. Tunggulah waktu terdekat kalau aku rajin menaip. Haha. Ok antara azamnya, nak jadikan blog ni sebagai sebagai salah satu untuk aku mencurahkan maklumat mengenai kesihatan. Memang aku rasa masa kerja nanti kot ada waktu lapang nak menaip, sekarang waktu student memang aku cetek idea nak bercerita banyak. Additionally busy with studies.

Kenapa ek sekarang ni aku rasa macam aku tengah jatuh hati kat someone?? Wahh lari tajuk dah ni..hehe ok tamat! Bye2..

serius giler sedap muffin ni weyh!! thnx to R. dalam dia ada inti blueberry!! marbeles okey.. XD
aku pilih yang warna merah sebab dia nampak lawa sikit dari yg biru, hak2.. ;D


Truely,
Nurfarhanah Bt. A. Fadillah

8 comments:

azalia hjsalleh said...

sme la kita...
hari tu ada org ingat umur kita 23 ;((

cimon said...

jatuh hati pd doktor ke?

hikX3(^v^)

p/s:bijak juga dinamakan matang (^_~)

farhana said...

lya - haha nmpk sgt kte ni dah mkin mmbesar. bukn tua yer

cimon - bukanlah haha

ubaidillah zulkefli said...

wooo blog dah baru sket :)

farhana said...

ubai - background jer len haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ahhaa, jatuh hati kat sape ni?

well, angry bird sungguh glamour skrg!:)

farhana said...

jatuh cinta kt spe?
jd secret recipe jerla =p

Nia Ridzwan said...

matang! orang anggun, segak bergaya memang nampak matang :)