December 11, 2010

Sambung cerita

Salam sejahtera semua,

Okey aku cuma nak sambung cerita jer pasal hal kejadian di Nursery. Pengalaman pahit dan manis..

Pengalaman manis dulu la.. Pengalaman paling manis aku dapat di Nursery adalah aku dapat memegang bayi yang baru lahir dari perut ibu yang sangat2 fresh dengan bau2 darah [wahaha] lepas tu aku mandikannya sampai bersih.. Memang pengalaman paling berharga aku pernah ada di Hospital ini. Bukan setakat mandikan bayi, ia juga dapat mengajar aku cara2 mandikan bayi dengan cara betul supaya bayi tersebut tak mati sia2 lepas keluar dari perut ibu.. Hahaha

Jangan risau, biar pun aku buat kerja lambat, tapi keselamatan bayi tersebut dijamin selamat. Kih3!x Well aku kan bakal menjadi ibu pada masa akan datang, agak penting untuk aku belajar lebih mendalam.. Mula2 kerja kat Nursery memang susah nak dapat contact hour. Sebab baru first time buat tak dapat.

Dan PENGALAMAN PALING PAHIT






ERMMM...









Malula nak cerita..








Bukan malu segan..







Okey2 cakap.. sebenarnya tak semua student akan buat perfect dalam setiap procedure.. Wajarlah kalau kene marah. Tapi kalau marah dia jenis membangunkan semangat takpe, tapi kalau marah jenis membantutkan semangat aku untuk buat kerja.. Baik tak payah marah!

Yerla aku mengaku kene marah.. Mula2 assisstant nurse tu marah aku sebab terguna cotton sterile untuk basuh perineal area. Mula2 aku diam dan mengaku salah. Ok fine! Aku boleh terima teguran kau tapi takyah arr kau nak bagitaw kat semua staff nurse yang aku buat kesalahan kecik tu.. Sampai semua staff nak marah aku. Dahla aku keje sorang time tu, takde pembantu dan kau pulak tengok aku jer taknak tolong aku langsung! W.T.Fish You!

Aku tahu aku cuma student, dan kau janganla terlalu expect yang aku boleh buat dengan baik dan sempurna! Aku taula kau tu dah pro dan tak payahla kau nak marah aku lebih2! Aku cuma student yang baru belajar dan janganla kau expect aku dapat buat dengan sempurna. Everyone make mistake.. Included me..


Aku rasa sister marah pun takla seteruk kau tu!
Aku sayang sister2 kat PSH

Kau cuma assistant nurse jer.. Kalau staff nurse yg marah aku tak kesah
Kalau suatu hari nanti aku jadi staff nurse kat hospital tu, jangan terkejut plak kalau nampak aku..

"Oooo kaula pembantu jururawat yg mara aku aritu smpai jatuhkan maruah aku depn staff nurse.. siap kau aku suro kau buat kerja macam2 nanti

Hahaha jahatnyeee [fikir buat plan jahat ni kalau dapat keje kat situ]

Tapi bagi aku keje kat NURSERY MEMANG TAK BESTLA! Pekerjanya tak peramah..

Tapi ada dua tiga org yang aku paling suka kerja dengannya.. Kak Lut, Kak Yati ngan sorng assistant nurse.. tak ingat namanya.. Diorang memang baik dengan aku.. siap bagi tunjuk ajar kat aku..



I LOVE YOU

Tapi tak macam kau.. keje kau nak marah jer!! Aku lempang kang

Aku tanya baik2 kau nak perli aku.. haihh kang ada yang naik kaki ni huh!

Taper saboo saboo. Sabo itu separuh daripada iman..


mood : Gembira! Sebab muka aku dapat masuk TB RTM NGAN ASTRO AWANI.. harap2 muka dapat masuk, kalau tak dapat masuk taper.. insyaAllah updated seterusnya tentang kemunculanku di TV hehehe

4 comments:

EpoLღKunang2 said...

Alam kerja memang macam tu,
ada orang yang kita suka,
ada orang yang kita tak suka.
Biasa-biasakan diri, oke? ^^

farhana said...

thnx :)

cimon said...

comeyynye muke budak tu senyum...

(^v^)gegege

p/s:nampaknye byk pengalaman manis berbanding pahit bekerja d nursery kan? (^_~)hihihi

p/s/s:don't let others make u feel down

farhana said...

thnx ;)