December 5, 2010

Nak tahu cara saya kawal kesedihan?

Hai kawan2 yang tersayang.. sejak kebelakangan ini, saya sangat2 happy walaupun selalu menangis.. Sebab apa? Sebab saya dah tahu cara untuk mengawal kesediahn dalam hati saya ni.. Hurray! Kesedihan yang berpanjangan takkan dapat membantu kita buat selamanya.. Takmo sedih2.. nanti jerawat timbul, otak pun dah tak betol. Haha.. yela tu. How to cure it? I know I know! Jum ikut cara saya.. Kalau boleh ikut, ikut jer..

TIPS SAYA

kalau boleh saya nakkan mata yang sentiasa bersinar, bukan bersinar kerana menangis ok!

Kalau rasa ingin menangis, keluarkanla sahaja air matamu tetapi jangan terlalu lama, nanti mata bengkak dah tak lawa.
Selepas menangis, saya akansenyum lebih dari 20 saat...
Selepas itu saya akan mencium bau wangi-wangian, macam bau perfume saya sendiri, One Drop Perfume dan senyum sendirian sebab terpikat dengan aroma yang menyenangkan
Saya akan memandang benda yang berwarna hijau seperti pokok2 hijau, sebab ianya menenangkan jiwa saya
Saya suka membaca komik "LAWAK KAMPUS" .. sangat seronok membacanya hingga sedih pun boleh hilang sekejap saja
Saya akan berselawat dan berzikir, supaya saya sentiasa ingat Allah dan Nabi Muhammad S.A.W.
Saya suka nyanyi untuk hilangkan sedih.. lagu gembira bukan lagu sedih tahap jiwang okey MyEm0.Com

Dalam hal ni saya sentiasa berfikiran positif dan cuba cari jalan penyelesaian untuk hilangkannya. Kenapa mak aku bagi nama Farhana.. Maksud Farhana adalah kegembiraan. Kalau dah maksudnya gembira, jadi saya kenela take advantage ni untuk sentiasa gembira walaupun dilanda masalah dugaan dan cabaran.. Especially daripada lelaki vongox!! Hahaha jangan risau.. Saya tak nak cerita pasal lelaki pun. Saya nak katakan secret words for girls di sini


S.P.O.N.G.E.B.O.B!

Mesti budak lelaki pikir aku ni gila ker apa? hehehe

MyEm0.Com

10 comments:

twinkle twinkle said...

ahha betull,kalau rase nk nanges..nanges puas2 ;D

farhana said...

tula dia haha

MiSs StrAnGer said...

hahaha...
betul2
watpe nak sdeyh lelame en...
hepi2 suda la en...

cimon said...

hmm...

kalo sedeyy sgat talipon mak...coz dpt dgr sore dia je...luka2 & bengkak d hati mcm kene air sejukk je...surut sikit

hehehe (^v^)

p/s: hepinye name Fana

EpoLღKunang2 said...

Setiap orang ada cara masing-masing,
cara 'Kegembiraan' pun boleh juga. :)

Mohammad sabri said...

bukan senang nak wat diri sendiri happy.....tq tuk tips kat atas....:)

farhana said...

miss stranger - saya sentiasa cuba untuk happykan diri

farhana said...

cimon - tepon mak? haha saya selalu dengr sore mak sebb uma dekt

farhana said...

epol - cara saya adalah kegembiraan

farhana said...

thnx sab sebb komen wohoho