August 19, 2010

Seorang doktor neurologi menemui keajaiban Allah

Assalamualaikum readers..

Dah agak lama juga saya bercuti sakan di rumah, sampai boleh jadi gila sebab bosan tahap 100 darjah celcius kat sini. Ceh next weeks, 23 haribulan 9 saya akan sambung belajar di kolej balik. Nak masuk Semester 3 dah..Hari ni nak citer pasal solat. Tadi search2 kat FB, tiba2 ada ternampak plak msj pasal solat. inilah dia mesej yang saya dapat dan ingin dikongsi bersama anda semua.Baca tau...


"Sahabat2 semua yang Islam Dan juga yang Bukan Islam... Bacalah E mail ini dari sahabat yg menetap di US: 'Seorang doktor di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.


Dia adalah seorang Doktor Neurologi . Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam Dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan 'Perubatan Melalui Al-Qur'an' .. Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an. Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) Dan sebagainya.


Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, Maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah . Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.


Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!!! Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk Beberapa sukatan yang tertentu sahaja.


Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam.......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!! Tidak menunaikan sembahyang , akan otaknya tidak Akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!!


Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini."

walaupun batu ni tiada otak, tapi dia tahu Allah lah pencipta sekalian alam.. sujudlah kamu kepada AllahAlhamdulillah..
tamat.. Thnx for reading!

4 comments:

cimon said...

owhh...padann laa...

hmm...

thanks Ana for sharing this infoz to the bloggers...it reminds us a lot

thanks (^v^)

farhana said...

welcome cik cimon =)

r-mean said...

penemuan teragung..allahuakbar

farhana said...

betol tu, x sangka penemuan ini boleh mengislamkn seseorg