June 2, 2009

Citerku yang agak pening tentang Nursing

Dah hampir 3 mingu aku bersekolah dekat sekolah menengah Sultan Ismail, aku telah mengambil jurusan sains.. Di kelas Pra U/1 Sains 2. Dengar macam da pro la katakan bila da amek subjek sains kat tingkatan 6 ni. Padahal hampeh jer. Macam aku.. hahaha Aku x suke amek bidang yang aku rasa susah nak masuk kepala otakku.

Aku cuba untuk memahami subjek kira2 dalam Kimia, tapi aku tetap tak dapat selesaikannya. Aku cuba untuk memahami soalan Kimia lebih2 lagi dalam bab2 kira2.. tapi tetap x taw nak guna formula yang mana untuk selesaikan. Kalau setakat kira2 Kimia form 5 tu aku memang la bole selesaikn sikit2..


ngeri jerk kalau ada muka nurse macam ni.. hoho

Kalau kira2 Mathematik tu aku bole plak faham? Tu yang pelik. Matematik aku bole faham!

so citer ni takde kene mngena pon ngan tajuk entry aku ni..



Aku sekarang masih menunggu result daripada KPJ [Kumpulan Perubatan Johor]. Perghh die kata bulan 8 ni baru kuar result.. punyela lama aku kene tunggu resultnya.. Pastu bulan 9 baru nak masuk blaja.. Nampak gaya, ada masa la aku nak cari keje.. huhu

Aku rasa aku x minat nak meneruskan form 6 ni agi.. sebab berkemungkinan semua kawan2 Melayu aku akan pindah ke tempat lain dan aku sorang jer kat dlam kelas tu nnti.. Mana x bengang, semua budak cina dan India, pastu aku sorang jer budak Melayu. Mana aci, nnt x silap ari bulan aku plak yang paling rendah markah dalam kelas.. aku! kan bengang uh. Agi satu, aku x bole bawak subjek Kimia lagi. Sebab Subjek Kimia kat form 6 ni da standard universiti.. da susah la juga sape kata senang? memang otak mu pandailah.. :D

Citer pasal nursing ni, aku memang pening! Memangla aku minat nursing, tapi nak tunggu result tu yg lambat. Kalau KPJ masuk bulan 9, kenela aku benti f6. Yer tak? Entah3! Aku x taw..

But never mine, once I get Diploma In nursing, automatik aku akan dapat job kat mana2 Hospital. Whether it is private or government Hospital. Additionally, I'm asspire to working at overseas especially kat Arabian.. gyler you, gaji die boleh tahan mahal gak.. If i'm not mistake, 131,000 is the payment for nursing job at Arab.. Abu Dhabi Hospital
hahahaha kaya kaya.. :D

doakan aku success my dear friends
laman essay yang aku rasa kene baca:

21 comments:

didiey ;) said...

hee..gudluck la for your nursing.
ingat kan suke dpt masok form6.
huu ;)

farhana said...

thnx dear :)

hehe first week jer suka
last2 week da x suke

sebb geng2 da takde :(

LYA said...

yupz2
mik nursing mmg keje terjamin ;D
tp kena byk pengalaman dulu
baru leh gi overseas
pastu kpd yg mempunyai kelebihan bertutur bahasa arab diberi kelebihan
so , still persaingan yg sengit gk tuh

ptg krg i post bout nursing kat hospital sime darby tuh ok
yuran pun asenye mhl tp de ptptn

farhana said...

a'ah btol ckp lya
atleast pngalaman kne ada 3 tahun

huhu yeke beshnye
oke syg thnx! :)

haruan tasek said...

wo..wo.. nak jadik nurse... pi ja la pasti berjaya

LYA said...

yupz2 3 taun kire ok la
btw farhana x dpt s.p.a erk ?

welcome to love world said...

ok ape.....kerja pon terjamin...keje pon xla susah sangat..heheheh..dlm econ plak 2....agpon akan timbulkn kesedaran coz ari2 tengok org sakit...

welcome to love world said...

salamm...

sophie said...

nursing??

waa x shuke..

x bani nk tg0k darah2..

nyway,gewdlux p0r nursing too!

farhana said...

haruan tasek
insyaALLAH pasti berjaya

lya
spa i de mhon gak tpi blom dpt gi tmuduga pon..=.=
dia ckp kwsn tmuduga i adalah kat JB gak
maybe kat JB blom agi kot..
huhu

welcome to...
salam~ hehe taw tape.. tiap2 ari tgok org sakit mst sentiasa ingat pada tuhan
sebb takut kan bila hari sakit kite akan tiba plak

sophie
waa jgnla ckp x bani tgok darah nnt i pon x bani gak
haha nwy thnx syg :)

~cik manis~ said...

gd luck yunk.
ala lan 8 tu nmpk je mcm lame.
nnt tgk2 dh smpai dh lan 8 ;)

farhana said...

lan 8? ohh bulan 8
ahaha sis konfius kan i la..

thnx dear! :)

kimomoto kozaima said...

abg kimo nasihat buat pilihan yang terbaik k...selidik2 dlu sblom nk msok tkut2 x best jek kolej2 nih...

huhu anyway mesti ana comel klu pkai uniform nurse hu teringin nk tengok^^

farhana said...

hehe jgn risau i akan pilih kolej yg dicop halal dan btol
ngehehe

meo188 said...

yup, nusre jg mestilah cantik. baru pesakit cpt sembuh,

:P

farhana said...

ahaa bonusla tu klo nurse lawa

ngehehe :P

kimomoto kozaima said...

uih salah2 tu, klu nurse cantik lg pesakit lambat baik ngeh..ngeh..ngeh..x nk balik umah nk dok hospital jek^^

farhana said...

ahaa pandai kimo ^.^ i pon berfikiran begitu gak.. pesakit gatal xde mse nak layan doe..
suro jer male nurse jagakan die
wahaha :P konfom blik cepat

cik.shaz said...

hey,im student nurse
bangge lak bile nengok ade owg minat nk jd nurse.hehe.
n act i ta minat pown nk jd nurse.
uhuhuhu..
spa da try lom??

nedia said...

mcm bodoh jek jadi misi ni..buat kerja kotor..basuh jubor org lak tu..misi aka nurse ni selalunya tak berapa pandai.spm entah dpt berapa tah..baik masuk matrikulasi jadi doktor tau cikgu biologi.hahhah

farhana said...

kau mmg x$5#@!&*^()%$^#

kau pikir kau pandai sangatla nak jadi doktor huh!
biasernye org yg cakap mcm ni takde otak!
cakap sedap mulut jer..
dan aku rasa tanpa nurse doktor x boleh bekerja!
kau sengaja nak cari pulisiti murahan kat sini kan cik nedia

aku doakan kau tu tak de perasaan dengki mendengki sebab perasaan dengki yg ada pada kau ni sama macam setan!!!!