May 16, 2009

Dibuli oleh senior hari khamis

Hari minggu orientasi kat SSI dah abes dah..hari semalam last day. Seminggu diadakan minggu orientasi..memang penat gyler weyh. Hari Isnin ada pendaftaran, hari selasa kene berkumpul kat dewan, ade ceramah dari cikgu pra-U tentang ape bende entah! Aku pon da lupa..actly Malas aku nak dengar sebab mate da ngantok weyh..yerla, da selalu bangun lambat pon kat rumah..huhu. Hari rabu plak ada gotong royong.. ashik2 kanak2 pra-U bawah jugak yang kene buat semua keje..bersihkan surau, bersihkan tandas..ade kot? And macam2 la..tapi aku suke jer buat, dapat pahala..;) Sambil2 dalam surau tu kene ngorat plak ngan abang f6 atas..haha yeye jerk aku ni..Takdelah diorang just tanya aku, "Ni dari sekolah mana.." Tapi dalam pada masa yang sama, ade juge sorang abg f6 atas ni die suro kawan aku, Atikah, mintakkan no. fon aku..hoho..kenape ek!? Nak mintak no. fon pon nak suro orang len..asal x berani eh nak jumpa face to face ngan aku? haha malu kot abg tu..huahua..nade2~wink wink~ Hari khamis plak ada aktiviti game bersama senior SSI..memang lar kene buli abes aritu weyh..haha tapi buli untuk tengok kite ni kuat ker tak..agaknyerla..

dapat free gift dari senior..yeyeh aku dapat 2, hehe padahal setiap orang kene dapat satu jerk.. =p

Cerita hari Khamis
8.00 a.m.- Hari khamis memang best! sebab tu aku nak cerita..Ada aktiviti bersama senior SSI..Aku group 3..pergh time tu memangla teramat penat sangat2.. Dahla start jam lapan, pastu punyerla penat gyler lari sana lari sini..kejo sane kejo sini..macam anak2 lembu terlepas dari kandang..Kene menari, kene menyanyi..haha tu sebab group kiteorang kene hukum! Sebab lambat nak selesaikan tugas yang diberikan oleh senior..padahal senior yang buatkan kiteorang lambat! Cakap banyak sangat! haha..last2, muke kiteorang plak kene coletkan dengan gincu merah kat pipi.. Kalau gincu tu coletkan dekat bibir kan lawa skit..ni budak2 senior letak kat pipi..da macam badut da weyh..Kalau aku tangkap gambar hari tu, mesti dijadikan gambar terhodoh dalam frame hidupku, hoho. Tibe2 pengerusi pertina umumkan yang group 3 menang no. 1!! HAHA ku x percaye..betol ke ni? macam mimpi..dahla group kiteorang ketua die macam tak bertanggunjawab sikit, sebab tak jaga barang yang diamanahkan dengan betol.. Haah jadilah, senior hadiahkan kiteorang medal..perghh penat2 menang no. 1, lari sane lari sini, pastu rehat dahla lambat, pukol 12 tengah hari baru rehat! Last2 dapat medal daun jerk..haha ni betol2 kene buli sehh..sedih aku..Bagilah medal emas ker, medal jajan ker, medal gule2 ker..ni x medak daun! ishk2..A'ah memang best hari khamis, sebab tu aku citer, best ape? Best sebab kene buli ngan senior..

Hari jumaat
Haishh malas la aku nak citer agi, penat jugak lepas kene buli ni..Hmm hari khamis tu, abg f6 atas ada mintak lagi sekali no. fon aku, tapi aku tak bagi2 lagi..kihkih x bole x bole..die kene mintak jumpe aku dulu, face to face barulah aku boleh bagi oke..MAYBE la..

......................................................
Tak penah dibuat aku lepas balik sekolah ni tangkap gambar trus..takdelah cume rindula dengan baju sekolah..sesekali amek gambar ngan baju sekolah..mane taw pas ni aku dapat tawaran lain ke? Lepas tu aku da tak sekolah dah..weeheee~ klo ade yang tak suke tengok gambar aku agak selekeh sedikit..dipersilakan keluar dari blog aku..hehe..suke hati aku la, ni blog aku kan..sapa tak suke suda!


muke berpeluh peluh tahap 10 juta lepas balik sekolah..ohh bercahaya muke ku..penuh dengan kelembapan..hehe


landing time~
muke selekeh macam ni pon ade orang nak ker?
haha conform takde


muke gyler penat~
lepas balik sekolah mmg teramat penat..ape lagi terlentang la aku kat katil..
dah2 aku nak tido papai~

Harap maklum, blog ni maybe akan diupdate dua kali seminggu kot..tq

26 comments:

didiey ;) said...

syiannye dea kne buli ;))

farhana said...

hehe ;)

Syaquost Eichizen said...

farhana seorang yang T.E.M.B.A.M
.
.
.
.
dan semakin T.E.M.B.A.M
wakakakakaka..
;D

p/s: tak pcy? lihat sendirik..
wakakakaka..

p/s: ceh, senior tu cukup baik lagi.. belum kena test buli yang KAW punye.. contoh: tiup lampu suluh sampai padam.. hahaha..

>.<

p/s: selamat kembali jadi budak sekolah..

farhana said...

hahahahahahah

jaat tol

;DD

didiey ;) said...

do the tag.
plisssss ;O

~cik manis~ said...

ehehe
adek frhana yg manis, sbb tu dingorat snior.
:P

NaDhiRaH~" said...

ciannya kena buli..
wah ada secret admirer ek..hehe..
sab??
dlu skola sab muar ke??

farhana said...

didiey
okeyss..
haha baru plan x nak buat tag..hehe :)

farhana said...

cik manis
ala diorang memang, junior2 yg chomel jer nak..yg len tak nak :P
nade2 aw~

farhana said...

nadhirah
haha secret admire..entah la!
sebb diorang ni suke i senyap2 kan.
da nama pon peminat rahsia..
hehe
eh takla, i skola kat bandar jb je..bukan kat muar la syg
:)

joegrimjow said...

geram jugak kat sr
huisss

NaDhiRaH~" said...

ohh..igt sab muar..
upenya sab jb..
ok2..=)

farhana said...

abg joe
huishh taw tape ;(

farhana said...

nadhirah
hehe tape2..:)

milimilo said...

dah name pon senior,mmg lumrah kot..huhu..dulu time f5 pnah gak buli junior..eh,knape dpt oxy free nih..

.chocolatevanilla. said...

ohh comelnya dia haha
ngeee rindu ohh nk p skola lah balik haha;P

farhana said...

milimilo
sebab senior bagilah i dpt oxy free..
i gne oxy mmg bgusla..dia membunuh bakteria di muka ku..
hehe gnela oxy ;)

farhana said...

chocolatevanilla
hehe samela kite rindu gak ngn skola..;)
tpi rasa mcm sekejap jew nk skola kat citu
huhu

farahin said...

hehe lepas sekolah mmg memenatkan..;)

Cik Akma said...

haha dearr kesiann

atok said...

atok x msuk skola lagy.
wee cne la bile da masuk nanty.
ngehe.

d|n said...

nak jdk secret admire gak la..
ble nk miskol??haha
standed la saling buli membuli..hehe

farhana said...

farahin
hee taw tape babe ;)

farhana said...

cik akma
haha tape2..itu semua cabaran hidup i :)

atok
atokku! asal x masuk skola agi?
hoho mmg xnk smbung la kot..

d|n
dialu alukan jdi admire aku..
isi borang masuk fan club aku
haha
=p

kimomoto kozaima said...

hehe ade ke mintak no tepon soh kawan tolongkan, mmg x gentle lansung haha...cit kate kat orng aku pon penah sruh orng mintak no tepon gurlz gak huhuh

farhana said...

entah mmg x gentleman langsung..
kimo sebagai laki pon taw kan
haha