August 15, 2012

Ini adalah mood saya sekarang

Assalamualaikum,

Raya dah nak dekat, sekejap jer kan kita menyambut bulan Ramadhan. Ramadhan datang setahun sekali. Lepas tu sambut bulan syawal plak..Tapi sekarang ni mood saya memang takde langsung untuk sambutan raya. Kalau macam masa kecil² dahulu memang beraya sakan tapi sekarang dah besar, saya kene kerja.


Ok straight to the point ini mood saya pada waktu sekarang:

Mood pertama: Nak kerja kerja kerja... Kadang² aku ni suka kerja sampai lupa nak berehat. Waktu untuk makan pun terlupa. :(

Mood kedua: Nak menyimpan dan nak berjimat banyak2 sebab ada permintaan dari family untuk beli something for them. So aku rasa tak dapat nak shopping banyak². Walaupun aku rasa kita kene enjoy sekali sekala sebab dapat gaji sendiri. Tapi aku tak rasa aku dapat enjoy banyak² kali ini. :(

Mood ketiga: Mood untuk bercinta? Sorry sekarang aku memang allergic gila nak bercinta dengan sesiapa. Berdoa supaya hati aku terbuka untuk seseorang suatu hari nanti. InsyaALLAH

Mood keempat: Aku rasa akula orang pertama dikalangan adik beradik yang bekerja untuk family. Dah rasa macam tanggungjawab anak pertama plak aku ni. Walaupun aku ni sebenarnya anak kedua okey. huhu

Mood kelima: Nak bekerja sambil belajar! Walaupun dah kerja tapi kene belajar juga. Nak menimba ilmu banyak² di hospital dari sister dan senior staff nurse saya di peadiatric ward. Walaupun terasa mcama kene buli sikit dari diorang tapi saya tak kesah, sebab orang baru memang selalu kene buli. :)

Mood keenam: Lagu ni...walaupun tak faham tapi tetap nak dengar. Bila mood sedih datang, akan dengar lagu ni barulah saya tak menangis, sebab tak faham haha. :p patutnya letak lagu raya barulah ada mood raya.. adehh

Mood Ketujuh: Mood nak beraya plak tahun ini? Hmmm... "kosong..kosong..kosong.." (Lagi Najwa Latif) :(


So daripada carta list mood saya di atas kita boleh kira muka smiley....
* yang sedang sad - 3
* yang sedang².. saja - 1
* yang smiley² - 1





Selamat Bekerja!

2 comments:

cimon said...

Selamat bekerja!!

& Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

(^v^)

syakey said...

its okeyy. karang betul betul harir raya konfem mood raya datang ;D

slamat hari rayaaaa la eyh. ;)