April 30, 2009

ku tak bole tido tanpamu

Setiap malam ku terbayangkan mu bila ku mau tidur, setiap dakapan ku penuh keselesaan terhadapmu...ku mau memeluk erat kamu setiap kali ku mengantok..tanpamu ku tak lena tido, tanpa mu ku resah, tanpamu juga ku susah nak tido..Kenapa2 perkara ni terjadi setiap kali ku melangkah naik ke atas katil? Kerana kaulah satu-satunya peneman tidurku tika ku keseorangan nak tidur, agak2 siapa yang aku maksud kan ni? Dan sista kecikku juga sudah belajar ke KL, dan tiada siapa2 pun yg nak menemani aku pada waktu malam..pada mulanya aku rasa boring sebab dah tak dapat lagi nak bergossip gossip dengan sistaku..dan tiada siapa2 lagi tempat untuk aku nak mengadu pasal lelaki..pasal cerita hari ni dan semalam..

REsah semakin resah..

Tapi bila lama kelamaan, hari demi hari aku semakin suka dan gumbira, kerana ada kau yang sentiasa hadir dalam tidurku dan malam2 ku yang seterusnya..

Rupa-rupanya besh ada bilik sorang2 NI..tapi setiap kali sista kecik pulang ke JB, dan berkongsi bilik dengan aku, aku rasa tak enak sebab aku nak konker katil sorang2..huahua..macam tak biasa la ada orang lain bila nak tido sebab aku tido kaki mesti nak...ohh tidak, kecuali suamiku jerla, akan ku jaga tatatertib tika ku tidur..heeeheee~ x)

"I want you to come in my dream, I want to hold you tightly, I want to hug your body strongly, I want you to sleep with me when i am sleepy.."

Oh gosh I really can't sleep without you..

"Ku sayang kamu BB..ku selalu menggelarkanmu BB kerana kau sentiasa ada dalam hatiku..BB oh BB.."

Siapakah BB itu? hoho "tunggu..tunggu"
Ya, ku mau dia hadir dalam hidupku buat sementara waktu ini..

"Oh bantal bushuk ku sayang kamu.."
walaupun kamu ada cacat celanya, tapi ku tetap terima kamu..
Kamu ada sepasang telinga, tapi telinga kananmu telah putus akibat digigit olek Akmal..kamu ada mulut yang berwarna pink yang menawan, tapi sayangnya kamu tak boleh bercakap kerana kamu hanyalah bantal bushuk ku! hehe..Kamu ada sepasang mata, tapi kedua-dua belah matamu hanya memandang kehadapan dan ketengah sahaja, kenapa ek?kerana matamu sememangnya juling haha..

Eh, jawab tag dulu!
lupa nak bagi tahu..tag ni datang daripada KIMO..
thnx yah =)

1. apakah hubungan awak dan dia? + diorang?
siapa dia? ehem2 eh? hoho entah kawan jer la..jeles ka? =) diorang plak? my kawan2 la..hehe

2 5 impressions terhadap dia
a.hensem b.baik c.nice d.peramah e.berperwatakan caring

3. perkara paling memorable yang dia pernah lakukan pada kamu
tak penah jumpa dia lagi lol..huhu, tapi pernah dia tunggu aku untuk jumpa aku, tapi aku tak dapat datang sebab perkara2 yang tak mengizinkan telah berlaku padaku, sorry..next time I will meet u k.. =)

4. perkara paling memorable yang dia kata pada kamu
Dia lafazkan "I sayang U" huhu tapi tak tahu la sayang sebagai kawan atau lebih..kan2
and "I cintakan U"..memanglah cair kalau dia cakap macamtu..:P

5. kalau dia kekasih awak, awak akan
kacau jer dia..hehe..papepon aku ngan dia just friend..

6. kalau dia jadi musuh awak, awak akan
jauhkan diri daripada dia dan lupakan dia buat selamanya.. T.T forever bye2..my dear

7. kalau dia kekasih awak, dia perlu improve dalam..
kesetiaan yang tak berbelah bahagi kepada ku, dan kurangkan sikap keanak anakan,macam cepat majuk ker.. sebab nak bina rumah tangga nanti kenela matang..uhuhu

8. kalau dia jadi musuh awak mungkin kerana
banyak kali patahkan hatiku dan joli bersama dengan perempuan lain..psss aku tak pernah anggap sesiapa pon jadi musuh aku..maafkan saja oke..tu sifat mulia

9. overall impression tentang dia
baikhati dan smart person!

10. the most desirable thing to do her/him..
ucapkan sayang pada kawan2 ku yang lain

11. apakah awak rasa tentang pandangan orang terhadap awak?
terima dengan hati tertutup..huahua..takdelah..trime jer..kalau pasal negatif
ada org cakap aku ni jelita..alhamdulillah..Allah ciptakan muka aku dengan baik..
heeee~

12. the character of you for you
berjiwa sensitive pada keadaan sekeliling..

aku benci perokok tegar!tolong berubah yerr

13. on contrary, the character hate about you
diriku kadang2 lemah nak hadapi cabaran, dan kurang keyakinan diri

14. the most ideal person you want to be with
beriman dan caring dan cukuplah sederhana saja

15. for people who like you, tell something about them
about them? ohh makdusnya ramailah yg suka aku..thank you sebab pernah menyukaiku, kalau ada jodoh kite bersama yer..=)

16. 10 people to tag:
nak tido la papai! haha tag kpd kawan2 yg ku adore la k =)





rasa macam malas nak jawab tag buat masa ni..haha..tengok, muke pon da boring..ni dinamakan muka poyo~kalau tak suke bole bla k! bluekk bye..=)


30 comments:

farahin said...

hehe ku pikirkan apa la tadi
ada jugak orang nak kene kuasa pelempang ngan aku..
hahaha :DD

Cik Akma said...

hahhaa suke ek konker katil sowng2 :P

anaklaut said...

:))))))))

kimomoto kozaima said...

kekekeke..bantal busuk rupenye..
ana tngkap ar gmbar ckit gmbr dia, nk tgk gak..^^

ishk2 sblom tido basuh kaki dlu pling baik ambik whuduk dlu bru tido dengan senyap huhuh

p/s : ana igtkn sy ngn adik sy..klu sy tdo sbelah dia..klu esok pgnye kaki dia x ke kpale saye mmg x sah hehehe sabo je coz dia bru darjah 2..

farhana said...

aha kalau ko nak bagi pelempang, aku bagi abugett plak kat ko..nk tak cayang? ;)

haha mmg pon suke kak akma..kadang2 je

anak laut tersenyum indah..:)

farhana said...

kimo
haha nnt2 kimo
segan doe..gambar bantal tu..
telinga da tercabut..
wahaa
yeke?
otey2 nnt i amek wuduk
ngee~

atok said...

atok pon ske blik sorg2.
privacy beb.
nk bwat ape pon bleyyy.
eheh

farhana said...

hee sokong atok! :)

d|n said...

idup bantal busuk..haha
ak klo x d bantal pn..
nk tido..tido gak..pe kesah..hehe
kat mane2 pn leh tido..
plg bes dpn tv la..
nt tv leh tgk kite..haha

nk bg tag ke??
ak pn x tau nk jwb pe..
xd pengalaman nk becintan2..
mls nk pk..
mslh stud yg blambak2 lagi..
lom tibe msnye lg..
nt ak terlalu setie lak..
xpndg yg len..haha
lu pkla senirik..hehe

anna-RR said...

lg best kalo ada blik sndri kn babes.
ehehe. wahh u ada BB.
haha. :P

ღ Heartphilia Marz ღ said...

haha .
igt kn pa td tue sygs . ;D
bantal bushuk pula .
ekekeke .
yaya , best da bilik sorang2 ne .
;)

Bla3 said...

konklusinye :
BB dikatilku..
katil ku..bukan katil mu..ahakz!!

naz said...

haha potong stim btul lar: )

LeeSlimShady said...

apa yang cik ana merapu kat sini...aku tak paham tul apa citer dia...

Wahai Farhana ku...(seindah nama mu bak lagu Jinbara)

tolong terangkan pada Kanda,entry apa kah ini?apa yang dinda mengarut nih? citer apa nih?

aku tak paaahammm !!!

some explanation please !!!!

farhana said...

leeslim shady
sudala mu kalau tak paham
haha
citer pasal Bantal bushuk pon tak paham agi ka?
wahaha
ni citer pasal bantal bushuk ku jerla..:P
bukan BB sape2 pon..

farhana said...

d|n
haha sudahla mu din..
terlalu setia ek..
bagus2..
taknk buat tag pon tape, just ignore it k :)

farhana said...

anna
haha BB i adalah bantal saja..
takde BB sapa2 pon la dear
hehe :)

farhana said...

Marz
hehe mmg beshkan sis klo ada bilik sorang2 ni..
barula i taw nikmatnya..
hehe

^_^

farhana said...

Bla3
hehe apa mu ckp?
:)

farhana said...

naz
hehe apa ingat I ada lelaki lain ka?
haha nola..:P
still single jer..
besh2

LeeSlimShady said...

apa dia bantal bushuk....ala !!! bangun la oi...

banyak citer lain lagi...

citer la yang best - best ke..
citer kite nak kawin ke...
citer dalam mimpi tu aku datang masuk minang ko ke....
citer kiter dapat baby ke oppsss...sorry...sorry...

citer la kau main go kart..ke...

LeeSlimShady said...

Oh ! Farhana Sayang ku...Intan Payung...

tolong jangan citer pasal Bantal Bushukkkk!!!

pasal malam tadi member serumah aku "banjir" kat atas Carpet depan TV sebab mengigau lepas tengok DVD cerita hantu kuntilanak !!!!

aku tak kira aku suruh mop aku suruh dia beli carpet baru gak !!!

sebelum aku "transform"jadi Drakula....Grrrrr !!!!!

farhana said...

suke ati arr ni blog aku..
bluekkk..
;P
kalau tak suke suda la..
hahaha

citer kite nak kawin?
haha sah2 mmg kau da kene rasuk ngan drakula ni..
:P

baby ngan kau? =.= mengarut btol budak ni..nampak abugett ni?
:P

philoColy said...

talented enough to make a novel.
ngtkn pe la td.
isk2..

farhana said...

hehe yeke ada bakat buat novel :P
bolela nnt i buat k.
hehe

joegrimjow said...

mahu jadi suamimu la
best dipeluk
auwww

farhana said...

eh jum2 abg joe jadi suami i..
ngahaha
gatal2..:P

d|n said...

xcaye??
ke ko nk jdk org petame msk dlm idup ak??haha..

len kali la..klo ad tag yg bekaitan ngn idup ak..ak jwb..insyaAllah..
tag dr moonie pn ak x setelkan ag..hehe
da bjanggut kot dy tgu..huhu

farhana said...

yah jawab tag aku sekarang ada untukmu..:P
hoho

d|n said...

haha..k2
sabo dl eh..br nk enjoy..
adei..tertekan blk idup ak..huahua